ALGEMENE VOORWAARDEN

Helder

Voor iedereen die houdt van simpel en helder, hebben we onze algemene voorwaarden in duidelijke taal opgeschreven. Vinden we zelf ook fijn.

DEFINITIES

Artikel 1.

We hebben geprobeerd deze voorwaarden zo simpel en helder mogelijk te houden.

 1. Iedereen die bij ons komt springen of een sprong koopt.
 2. We kunnen niet springen omdat het slecht weer is, geen toestemming krijgen van de luchtverkeersleiding of ons vliegtuig in onderhoud is. Ook kunnen er op het vliegveld calamiteiten zijn, waardoor we niet kunnen springen.

IDENTITEIT VAN DE ONDERNEMER

Artikel 2.

Wij zijn Skydive Rotterdam:

  1. Je kunt ons zo bereiken:
   Bellen: 010-4159450
   Mailen: jump@skydiverotterdam.com
   Langskomen: Zaventembaan 3, 3045 AR ROTTERDAM
   Bekijken: www.skydiverotterdam.com
   Vriend worden: facebook.com/SkydiveRotterdam
 1. Kom je langs? Gezellig! Bekijk wel even onze openingstijden:
  Woensdagavond vanaf 17.00 uur tot zonsondergang (vanaf april tot oktober).
  Zaterdag, vanaf 8.00 uur tot zonsondergang.
  Zondag en feestdagen vanaf 09.30 uur tot zonsondergang (gehele jaar).
 2. En als je van lange nummers houdt:
  Dit is ons KvK-nummer: 40342333 en IBAN: NL48 ABNA 0500 1129 75
  (Wij zijn een vereniging en hebben geen BTW-identificatienummer)

TOEPASSELIJKHEID

Artikel 3.

 1. Wij doen ons best deze algemene voorwaarden onder jouw aandacht te brengen. Er staat namelijk in wat wij voor je doen en wat we van jou verwachten.

Risico & Aansprakelijkheid

Artikel 4.

 1. Wat je van ons mag verwachten:
  1. Dat wij alleen met ervaren medewerkers springen en dat wij aan alle wettelijke eisen voor veilig springen voldoen.
  2. Dat wij hoge standaarden nastreven m.b.t. de veiligheid van ons vliegtuig, onze medewerkers en ons springmateriaal.
  3. Dat wij alleen springen als wij er van overtuigd zijn dat het voor jou veilig is.
 2. We verwachten van jou:
  1. Dat je weet dat parachutespringen niet zonder risico is.
  2. Dat je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor schade die mogelijk ontstaat ten gevolge van het beoefenen van het parachutespringen.
  3. Dat je onze “verklaring afstand van aansprakelijkheid” ondertekend voordat je bij ons gaat springen.

DE OVEREENKOMST

Artikel 5.

 1. Als je een bestelling bij ons doet, krijg je daarvan een bevestiging per e-mail.
 2. Wij voegen alle informatie en gegevens die je nodig hebt bij je bestelling, maar het meeste vind je ook op onze site. Het is natuurlijk wel handig als je de (digitale) bon goed bewaart.

HERROEPINGSRECHT

Artikel 6.

Ben je van gedachten veranderd en wil je toch liever niet springen? Jammer, en laat het vooral op tijd weten. We storten je betaling met aftrek van de hieronder genoemde kosten aan je terug:

 1. We brengen per boeking administratie kosten (€15,-) in rekening.
  • als wij jouw sprong niet kunnen uitvoeren en je wilt geen nieuwe boeking maken of
  • als je een boeking hebt gemaakt, maar je zegt 10 dagen voor je sprong af.
 2. Wij brengen 25% kosten in rekening als je tussen 10 en 2 dagen voor je sprong afzegt.
 3. Je kunt je sprong niet afzeggen binnen 48 uur voor de geplande springdatum. Je mag wel iemand anders in de plaats sturen. Mocht dat allemaal niet lukken dan kan je binnen drie maanden tegen 50% korting een nieuwe boeking maken.

 

Voor het uitvoeren van de sprongen wordt vooraf voldoende staff (tandemmasters en cameraspringers)  gepland. Hiervoor worden door ons vooraf de nodige kosten gemaakt.

Uitsluiting van HERROEPINGSRECHT

Artikel 7.

Om te kunnen springen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees dit goed! Het kan betekenen dat je niet mag springen en dat je boeking vervalt, zonder restitutie!

 1. Je moet minimaal 45 minuten voor de geboekte tijd aanwezig zijn in ons clubhuis. Zorg dat je op tijd bent!
 2. Voor de toegang op het vliegveld heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig, een rijbewijs wordt wordt niet geacepteerd. Zonder geldig ID mag je het terrein niet op en kan je niet bij het vliegtuig komen. Voor buitenlands passagiers geld dat alleen een paspoort wordt geaccepteerd. Een verblijfsvergunning is geen geldig ID
 3. Je mag als tandempassagier niet zwaarder zijn dan 95 kilo. Dit heeft te maken met de maximale belasting van de parachute.
 4. Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn om te mogen springen. Ben je jonger? Dan heb je schriftelijke toestemming nodig van je ouders of voogd. We gaan ervan uit dat de ouder of voogd aanwezig is.
 5. Vliegen en parachutespringen is van veel variabelen afhankelijk, zoals bijvoorbeeld het weer en de luchtverkeersleiding. Houd er in je planning rekening mee dat we (flink) kunnen uitlopen. U kunt altijd even bellen voordat u van huis vertrekt.
 6. Gebruik geen alcohol of drugs op de dag van de sprong en drink de avond ervoor niet te veel. Door het drukverschil op hoogte kan alcohol je nog lang (vervelende) bijwerkingen bezorgen. De instructeur neemt alleen nuchtere passagiers mee naar boven.
 7. Neem vooraf met ons contact op als je een boeking maakt voor iemand met een lichamelijke of geestelijk beperking. De instructeur kan beslissen dat hij het (on)verantwoord vindt. Bespreek het voor de boeking met ons en voorkom onaangename verrassingen!
 8. Vul je boeking zorgvuldig in en lees de algemene voorwaarden. Wij zijn verantwoordelijk voor je veiligheid en je moet aan de voorwaarden voldoen om te kunnen springen.

Overmacht

Artikel 8.

 1. Als wij de sprong door overmacht niet kunnen laten doorgaan, kunt u zelf een nieuwe boeking maken door in te loggen met uw gegevens. Deze gegevens heeft u bij de eerste boeking zelf aangemaakt.
 2. De apparatuur waarmee het beeld materiaal wordt gemaakt wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden. Als hierdoor onverhoopt de door jou bestelde foto / video opnames zijn mislukt, dan storten wij jouw betaling (of een deel ervan) We kunnen helaas de sprong niet overdoen.

Slotbepalingen

Artikel 9.

 1. Op de overeenkomsten is Nederlands recht van toepassing.
 2. Alle geschillen van welke aard ook, verband houdende met /of voortvloeiende uit de door ons aangegane overeenkomsten en door ons verrichte diensten worden berecht door de bevoegde rechter in Nederland.
 3. Dit waren onze algemene voorwaarden. Als wij in de toekomst iets gaan veranderen aan deze voorwaarden, vind je dat terug op onze website.