Leer skydiven boven Rotterdam!

Een opleiding volgen tot sportparachutist met een uniek uitzicht? Vanaf de internationale luchthaven Rotterdam The Hague airport staan onze instructeurs klaar om jou door middel van het AFF programma op te leiden tot zelfstandig sportparachutist!

Nu aanmelden!

De AFF opleiding

Onze AFF opleiding maakt het mogelijk om in korte tijd alle facetten van het skydiven te leren en zelfstandig een vrije val te kunnen maken. De opleiding bestaat uit een grondopleiding en een praktijkgedeelte. Wanneer je de theorie beheerst ga je in de praktijk en onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs, in zeven levels aan de slag met alle vaardigheden die nodig zijn om veilig te kunnen skydiven. Als je alle zeven levels succesvol hebt afgerond, mag je jezelf een zelfstandig skydiver noemen en kun je aan je skydive carrière beginnen.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet je medisch goedgekeurd zijn voor parachutespringen. Laat deze medische verklaring, bijvoorbeeld door een huisarts, invullen en neem hem mee naar de eerste cursusdag.

  1. Grondopleiding

Als voorbereiding op je eerste sprong wordt door gecertificeerde instructeurs een lesdag georganiseerd, waarbij de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod komen:

  1. Hoe werkt een parachute
  2. Hoe bereid ik een sprong voor
  3. De exit uit het vliegtuig
  4. De checklist en reserveprocedure
  5. Het besturen van een parachute
  6. Het stuurcircuit en landing

De grondopleiding wordt gegeven in het clubhuis van Skydive Rotterdam, gevestigd op Rotterdam – The Hague Airport en wordt afgesloten met een schriftelijk examen en een harnastest, waarmee je kunt laten zien dat je de theorie en de reserveprocedure beheerst. Wanneer je de grondopleiding succesvol hebt afgerond ben je klaar voor de praktijk.

De opleiding wordt gegeven of op een maandag en donderdag avond of een vrijdag overdag. Let hier op bij het boeken van je opleiding. In de kalender zie je alleen de maandag, de donderdag er na wordt het tweede deel van de opleiding gegeven.

2. Praktijkgedeelte

In het praktijkgedeelte gaat het echte werk beginnen. Onder begeleiding van twee instructeurs vlieg je naar 12000 ft om de voorbereide sprong uit te voeren. Aan de hand van zeven levels voer je tijdens de sprongen opdrachten uit zoals stabiel vallen, draaien, salto’s en gebruik van de hoogtemeter. Wanneer je de instructeurs overtuigd hebt van je vaardigheden, begin je bij de volgende sprong aan het volgende level. Gedurende de eerste drie levels wordt je begeleid door twee instructeurs; bij de daarop volgende levels door één instructeur. Na afloop van elke sprong volgt een uitgebreide debriefing, waarbij de sprong aan de hand van camerabeelden wordt geëvalueerd.

Vliegen met de parachute
Na de vrije val van ongeveer vijftig seconden waarin je in het bijzijn van je instructeurs de oefeningen uitvoert, open je zelfstandig je parachute. Na het uitvoeren van de checklist vlieg je gedurende een aantal minuten volgens je vliegplan en maak je door middel van het stuurcircuit een veilige landing. Skydive Rotterdam maakt gebruik van square parachutes. Dit zijn rechthoekige parachutes waarmee je ook zonder ervaring goed kunt sturen en remmen, zodat je na enige oefening, comfortabel kunt landen.

Opleidingsdata Grondopleiding 2023

1. vrijdag 31 maart van 9.00 – 19.00 uur
2. maandagavond 17 april en donderdagavond 20 april van 19.00 – 22.00 uur
3. vrijdag 12 mei van 9.00 – 19.00 uur
4. maandagavond 5 juni en donderdagavond 8 juni van 19.00 – 22.00 uur
5. vrijdag 30 juni van 9.00 – 19.00 uur
6. maandagavond 21 augustus en donderdagavond 24 augustus van 19.00 – 22.00 uur

7. Speciale Zomerkamp Opleiding

Grondopleiding: maandagavond 17 juli en donderdagavond 20 juli in van 19.00 – 22.00uur
Zomerkamp: Springen in Hoogeveen van 21 t/m 30 juli

Nu aanmelden!
Nu boeken!

Inschrijven voor de opleiding?

De kosten voor de opleiding zijn €1495,00.

Daarbij inbegrepen: grondopleiding, theorietoets, harnastest, AFF sprongen lvl 1 t/m 7, WA- Verzekering, Aspirant Lidmaatschap KNVvL & Logboek

Nu boeken!